Get to know us

We groeien steeds groter wat afstand kan creëren in ons gezellige cluppie. Dat willen we niet. The Swing Shakers staan voor het plezier in het Swingdansen, en dat kan niet zonder elkaar.

Dus: get to know us!

Wij stellen hieronder periodiek Swing Shakers aan je voor aan de hand van een interview. Het interview bestaat uit twee delen. In deel 1 gaan deelnemers zelf met de billen bloot en in deel 2 kunnen zij hun kans grijpen om zelf nog iets in te brengen wat ze graag willen delen met anderen.


Interview met Michael

# Met de billen bloot

Wanneer ben je gaan dansen?
Michael: Dansen heb ik mijn hele leven al gedaan, maar ik ben 15 jaar geleden met mijn vrouw Kim gaan salsa dansen. En toen waren we wel een beetje klaar met Salsa en kwamen we achter het bestaan van Lindy Hop. Toen hebben we eerst een feest gegeven in die stijl met een leuke openingsdans, ingestudeerd met Anouk en later zijn we echt gaan Lindy Hoppen.

Hoe zou jij jezelf omschrijven?
Michael: Spontane jongeman hahaha, ik vind het heel leuk om te sparren met mensen, te luisteren naar anderen en ze iets mee te geven. Daarnaast ben ik altijd in voor feestjes en andere sociale evenementen.

Wat is je doel in het leven??
Michael: Gelukkig zijn door veel leuke dingen te doen met mensen samen. Samen leuke herinneringen maken, zo nu en dan uit het karrespoor. We noemen het ook wel tijdvertragers. Als je bijzondere dingen doet die nieuw zijn, dan gaat de tijd trager. Dansen is daar één van.

Wat doe je gemiddeld op een dag? 
Michael: Ik vind het fijn om de dag te beginnen met een goed ontbijt aan tafel en dan stap ik op mijn fiets naar het werk ook al is het slecht weer. Daarna ga ik lekker werken in de studio. Ik heb samen met Kim een eigen bedrijf dat Kimmic heet daar werken wij als grafisch designers. Tussendoor voeden we ook nog twee kinderen op. 's Avonds als ik thuiskom ga ik het liefste dansen of tennissen, maar ook vind ik het heerlijk om te Netflixen op de bank. En in de douche Shag oefenen.

Wat zou je willen veranderen? 
Michael: Ik zou graag wat minder willen piekeren en meer prutteltjes willen opruimen 😉. Ik pieker eigenlijk over alles wel, ik zou wat meer uit mijn hoofd willen en meer op gevoel willen doen.

Waar kunnen wij je ’s nachts voor wakker maken? 
Michael: Voor seks met Kim.

Heb je nog andere hobby’s?
Michael: Ja tennis, lekker koken en Themafeestjes organiseren. Dus ik geef jullie wel een keer een brainstormpje.

# Grijp je kans 

Wat staat er nog op je bucketlist?
Michael: Ik wil graag nog een keer naar Cuba op vakantie. En ik wil ook nog wel de wereld rond.

Welke normen en waarden zou je graag aan anderen willen overdragen?
Michael: Vertrouwen hebben in het goede van mensen en respect hebben voor elkaar. Lief en eerlijk zijn naar elkaar toe. En durven anders te zijn.

Zou jij nog een oproep willen doen voor iets?
Michael: Ik vind dat we met de Swing Shakers Club naar Senigallia moeten. Swing Shakers on tour.

Wil je andere personen voordragen voor in het interview?
Michael: Ja, ik wil graag Ana (de Spaanse) voordragen in het interview. Ik vond het erg leuk om te zien dat ze pas net bij The Swing Shakers begonnen is en nu al zoveel plezier uitstraalt op de dansvloer.

17 oktober 2019

Interview met Glenn en Antoinette

# Met de billen bloot

Wanneer zijn jullie gaan dansen?
Glenn: Toen ik een jaar of 13/ 14 was ben ik gaan stijldansen, omdat dat moest van mijn ouders. Ik vind Lindy Hop een beetje actiever dan stijldansen. Omdat je bij stijldansen vaste danspasjes en een vaste danspartner hebt. Lindy Hop is wat vrijer en meer geïmproviseerd, ik vind het stiekem toch wel leuker en tof dat het wat meer up tempo is.
Antoinette: In 2005 ben ik samen met Marcus begonnen met Tango. We hebben toen ook een dans ingestudeerd voor ons trouwen. De Tango salon hield op, maar we wilden wel verder met dansen waardoor we zijn gaan Salsadansen met Michael en Kim. Hiermee zijn we gestopt toen ik van de tweede zwanger was.
Toen we 40 werden gaven we een feest met een Rock & Roll thema. Om ons feest feestelijk te openen met een openingsdans zijn we huiskamerlessen gaan volgen van The Swing Shakers. Dat was echt fantastisch. Hierdoor zijn wij jullie blijven volgen en zijn we direct begonnen in Den Bosch. We hadden ook wel door dat we meer dan 1x in de week nodig hadden, waardoor we de feestjes in Tilburg mee gingen doen. Het was gelijk superleuk, we leerden veel, vonden de muziek fantastisch en het is altijd één groot feest. Nu de Swing Shakers niet meer in Den Bosch les komen geven komen we gewoon naar Tilburg!

Hoe zou jij jezelf omschrijven?
Glenn: Spontane jongeman die van dansen houdt.
Antoinette: Altijd heel energiek en positief ingesteld, oplossingsgericht en zorgzaam. Zakelijk kan ik wel hard zijn maar met een menselijk karakter.

Wat is je doel in het leven? 
Glenn: Oud worden.
Antoinette: Mijn doel is om mijn kinderen Madelief en Jasmijn een goede basis te geven. Te genieten van elkaar vrienden, familie en de kleine momenten. Dat je iets achterlaat en mensen mij blijven herinneren. Dat ik iets kan toevoegen.

Wat doe je gemiddeld op een dag? 
Glenn: Ik werk 40 uur in de week als automonteur. Daarnaast ben ik een drummer met podiumangst. Treed niet zo graag op maar jammen met vrienden vind ik wel tof. Ik kan er wel flink op los gaan zoals op een nummer als Rammstein.
Antoinette: Ik was kantoordirecteur van de ABNA in Den Bosch en omstreken, maar ik heb op dit moment een sabbatical. Ik heb het afgelopen jaar lekker aan mezelf en aan mijn gezin tijd geschonken, om wat te onthaasten. Het begint nu wel te kriebelen om weer wat te gaan doen.

Wat zou je willen veranderen? 
Glenn: Ik zou wel wat zekerder willen zijn van mezelf.
Antoinette: Iets minder koppig en dat ik “meer rust nemen” kan volhouden, ook als ik straks weer werk.

Waar kunnen wij je ’s nachts voor wakker maken? 
Glenn: Kaas! Alle kaas is goed behalve schimmelkaas.
Antoinette: Voor een gezellige borrel met vrienden.

Heb je nog andere hobby’s?
Glenn: Snowboarden! En Zundapp rijden.
Antoinette: Naast dansen vind ik dingen organiseren heel leuk. Elk jaar organiseer ik de kindervakantieweek in den Bosch. Ik maak er graag een sport van om zoveel mogelijk gratis van de krijgen en alle potjes van de gemeente aan te spreken. Skiën doe ik ook wel 3x per jaar.

# Grijp je kans 

Wat staat er nog op je bucketlist?
Glenn: Ik wil heel graag een keer naar Australië.
Antoinette: Een reis naar Zuid-Afrika. Een nieuwe job vinden of als zelfstandige beginnen. Ergens een paradijsje op de kop tikken.

Welke normen en waarden zou je graag aan anderen willen overdragen?
Glenn: Geduld voor elkaar hebben en elkaar kunnen respecteren in andere keuzes.
Antoinette: Eerlijk en oprecht zijn. Dingen bekijken vanuit het positieve en geloven in de goedheid van de mens. En dat we een beetje zorgzaam zijn voor de aarde. Als ik ergens prutteltjes zie dan ruim ik ze ook op.

Zou jij nog een oproep willen doen voor iets?
Glenn: Dat er meer mensen Zundapp gaan rijden voor het ultieme nostalgische gevoel.
Antoinette: Dat iedereen 1 prutteltje van een ander opraapt en dat iedereen minimaal 1x in de week een dansje doet want je wordt gewoon blij van dansen.

Wil je andere personen voordragen voor in het interview?
Glenn: Ik wil Joris benoemen want ik ben weleens benieuwd wat hij te vertellen heeft.
Antoinette: Ja Michael Brugmans! Hij heeft zo’n plezier in het dansen en in de muziek! En omdat Kim en Michael zijn hele lieve vrienden van mij, waar ik heel blij mee ben!

23 augustus 2019

Interview met Pia en Myrthe

# Met de billen bloot

Wanneer zijn jullie gaan dansen?
Pia: In september 2018. Ik heb vooraf allerlei dansen gedaan. Begonnen als kind met klassiek ballet en jazz. Dans nog steeds modern bij het Factorium. In solo dansen voel ik mezelf nog steeds comfortabeler. Bij Lindy Hop ben ik terecht gekomen via mijn boetie Ralph. Lindy Hop is voor mij superleuk, wel een uitdaging omdat ik niet precies weet wat er komen zal. Het is spannend omdat je een stukje controle los moet kunnen laten.
Myrthe: Toen ik een jaar of 4/ 5 was ben ik begonnen met dansen. Jazzbalet, streat dance, hip hop, ballet enz. Toen we wedstijden gingen doen was de lol er een beetje van af. Maar het bleef toch kriebelen. Dus toen ben ik samen met Glenn gaan stijldansen en via Joris en Joyce terecht gekomen bij the Swing Shakers.

Hoe zou jij jezelf omschrijven?
Pia: Ik zie en voel heel veel en heb een hele sterke intuïtie zoek naar verbinding. Ik ben een vliegende kiep die graag fladdert maar wel in een veilige ruimte. Ben enthousiast, kunstzinnig, buiten beentje, piekeraar, overdreven analyseren, beetje raar maar wel lekker 😉.
Myrthe: Ik ben vrij rustig, tevreden en heb niet zo’n uitgesproken mening over dingen. Ik ben zeker altijd wel in om iets leuks te doen met vrienden. Ik heb geen duidelijk doel waar ik naar streef maar wil wel graag gelukkig zijn en blijven.

Wat doe je gemiddeld op een dag? 
Pia: Ik ben creatief ondernemer/ beeldend kunstenaar. Ik vertel verhalen waarin ik gebruik maak van allerlei beeldende middelen. Soms zet ik dat om in een groter project zoals de culturele opening van het spoorpark. Ik werk drie dagen in de Lochal. Ik ben ook bezig om een eigen boek en theatervoorstelling te maken over de verhalen uit mijn straat: Stadstraat013.
Myrthe: Ik werk vijf dagen in de week als research analist in het Erasmus ziekenhuis te Rotterdam. Ik werk in een onderzoekslaboratorium waar wij een experimentele behandelmethode testen voor asbestkanker. We maken een vaccinatie met immuun cellen van de patiënt zelf.

Wat zou je willen veranderen? 
Pia: Ik ben niet zo goed in mezelf verkopen. Je kunt mij beter laten doen en beleven want als ik over dingen na moet denken ga je in je hoofd zitten en niet in je gevoel.
Myrthe: Minder lang over dingen nadenken en sneller dingen doen!

Waar kunnen wij je ’s nachts voor wakker maken? 
Pia: Ik slaap liever gewoon door maar voor een klein avontuur ben ik altijd wel te porren zoals “dansen in de regen”.
Myrthe: Ben & Jerrys (meerdere smaken) of voor een leuk concert (ook van alles en nog wat).

Heb je nog andere hobby’s?
Pia: Er blijft weinig tijd over, maar lekker borrelen met vrienden op het terras! Roeien, en klussen in mijn huis. Mijn konijn is geen hobby he? Hij is wel heel schattig.
Myrthe: Ja, ik speel al vanaf mijn 9e basgitaar. En Ik zing graag. En ik ga regelmatig naar festivals, dansoptredens, voorstellingen en concerten.

# Grijp je kans

Wat staat er nog op je bucketlist?
Pia: Heb je even? Mijn boek afronden, liefst in Portugal. Naar New York reizen, dansen in de regen, in mijn broek plassen van het lachen, op een slee met sledehonden en de liefde van mijn leven tegenkomen…
Myrthe: Ik wil een keer een roadtrip door Schotland maken.

Welke normen en waarden zou je graag aan anderen willen overdragen?
Pia: Genieten- bewuster worden van kleine alledaagse dingen, zoals een lieveheersbeestje wat de weg naar buiten vind, met je blote voeten door het gras lopen, of een fijn gesprek met de buurman.
Myrthe: Leef je leven zoals je wilt, als je anderen maar niet tot last bent.

Zou jij nog een oproep willen doen voor iets?
Pia: Glimlach vandaag eens naar de kassière en geef komende week eens iets weg. Niet omdat het moet maar omdat het kan.
Myrthe: Ik wil graag meespelen in een nieuw te vormen Swing Shakers band. Aanmelden kan via mijn manager Anouk Martens. (anouk@swingshakers.nl) Anouk regelt na het voorstel rondje verder trouwens niks, dat doen de leden zelf, maar dan kan ze zichzelf wel manager noemen!

Wil je andere personen voordragen voor in het interview?
Pia: Ik wil graag de winnares van de afgelopen Swing-it-to-win-it voordragen: de Bosschenaar Antoinette!
Myrthe: Ik wil dat Glenn (Miller) volgende keer geïnterviewd wordt.

30 juni 2019

Interview met Ralph en Erwin

# Met de billen bloot

Wanneer zijn jullie gaan dansen?
Ralph: Mijn eerste danservaring was Rock ’n Roll bij de Tilburse Revue. Toen had Marieke Roest (danst ook bij The Swing Shakers) de hoofdrol. Ik was 19 jaar oud, dus lang geleden! Dineke (mijn vrouw) en ik hebben ook nog een jaartje salsa gedanst in die tijd. Maar 2 jaar geleden in september 2017 hebben we pas echt gevonden van wat we zochten bij de Swing Shakers! Vanaf de eerste avond voelde wij ons vrij omdat we hier pas echt plezier hadden. Het is een mega gevarieerde mix hier bij de Swing Shakers, maar wij voelde ons direct thuis als nieuwkomers.
Erwin: Mijn eerste danslessen waren in de jaren ’90 omdat ik ging trouwen en wilde kunnen dansen op de bruiloft. Bij de Swing Shakers ben ik pas vorig jaar terecht gekomen in september 2018. Ik zag samen met Chantal (mijn grootste liefde) een film in de bioscoop over dansen die ons triggerde. Daarna zagen wij een onderzoek over dansende ouderen, die waren fitter mentaal en fysiek dan een controlegroep ouderen die naar de sportschool gingen. Na een proefles Salsa zochten we door en vonden we de familie die we zochten.

Hoe zou jij jezelf omschrijven?
Ralph: Als ik mezelf ergens thuis voel dan wil ik daar altijd iets voor doen. Dan organiseer ik graag leuke dingen, zoals d'n opstoet en swing while we are singing bij The Swing Shakers. Ik ben gericht op het helpen van anderen, maar treed graag op de voorgrond, niet perse omdat ik op de voorgrond wil staan maar omdat ik graag de regie in handen heb. Ik heb een beeld hoe iets eruit moet gaan zien en wil graag dat dat het wordt. Ik ben van de energie in leuke korte projecten maar ik ben niet van de lange adem.
Samen met Dineke en de kinderen willen we het leven graag simpel houden en genieten van het moment. Ik wil graag vrijheid voelen in keuzes die ik ga maken.
Erwin: Ik ben een levensgenieter, heb veel energie en ben heel positief ingesteld. Ik sta altijd voor iedereen klaar en ik probeer mensen mee te nemen in het positieve in het leven. In mijn werk ben ik duidelijk in wat ik wil, voornamelijk in mijn werk als politieagent. Als ik thuis kom ben ik ontspannen en gaat de pet aan de kapstok.

Wat doe je gemiddeld op een dag? 
Ralph: Ik werk 4 dagen in de week. Daarin doe ik drie dingen:
1. Theatershows, gericht op mobiliteit.
2. Ik help mensen in het vinden van een nieuwe baan.
3. Ik ben Trainer & procesbegeleider.
Ik ben getrouwd met Dineke en wij zijn de ouders van Wybe en Sepp. Waarvoor ik regelmatig langs de lijn op het voetbal- en honkbalveld sta.
Erwin: Stilzitten kan ik niet, ik ben eigenlijk altijd bezig. Sporten in de sportschool, Netflix kijken, stukje op de motor rijden, wasje doen, bioscoopje pakken met Chantal. Als ik aan het werk ben is het net zo onregelmatig. Ik ben wijkagent in Tilburg Centrum Zuid. Ik ben er voor de leefbaarheid en veiligheid van de bewoners. Ik kom veel in aanraking met huiselijk geweld, burenruzies, overlast, dealers en andere boeven in de wijk.

Wat zou je willen veranderen? 
Ralph: Mijn rug! Want ik lig er nu al drie maanden uit qua dansen. En in combinatie daarmee kunnen er nog 3 kilootjes af.
Erwin: Ik zou mijn buikje wel eraf willen. Aan bewegen ligt het niet, maar ik houd van lekker en bourgondisch eten.

Waar kunnen wij je ’s nachts voor wakker maken? 
Ralph: Chocoladepudding met vel!
Erwin: Sushi! En als de postcodeloterij of KISS aan de deur staat.

Heb je nog andere hobby’s?
Ralph: Muzikaal straattheater. Met de Penthouse Boys treden we regelmatig op tijdens tonpraat avonden, festivals en op straat. Wij werken zeer interactief met het publiek. We laten bijvoorbeeld groepen lijn dansen en serenades aan elkaar brengen. We zingen zelf ook eigen nummers.
Pianospelen en zingen doe ik ook af en toe wel eens. En ik verzamel Lego in gesloten dozen.
Erwin: Zat! Muziek maken, met name drummen op m’n drums. Muziekfestivals en concerten bezoeken, Heavy Metal. Bioscoop en theaterbezoek. 013 is m’n tweede woonkamer. Motorrijden en stadjes bezoeken.

# Grijp je kans

Wat staat er nog op je bucketlist?
Ralph: Een huisje in de bossen met camper en ik wil graag nog naar Zuid Afrika (maar dat is wel iets te ver om mijn huisje neer te zetten!)
Erwin: Naar t noorderlicht! En in China en Japan naar de hightech kijken. En the orient express! En een cruise over de Nijl.

Welke normen en waarden zou je graag aan anderen willen overdragen?
Ralph: Dat je altijd naar de ander kijkt wat zijn of haar krachten en talenten zijn en niet naar hun onmogelijkheden.
Erwin: Heb een ander lief zoals je jezelf lief hebt. Want als je niet van jezelf kunt houden kun je ook niet van een ander houden. Ik kijk elke dag in de spiegel en zeg: "Wat zie je er toch goed uit". Of ik geef een kusje op m’n spierbal.

Zou jij nog een oproep willen doen voor iets?
Ralph: Als ’t dan over dansen gaat zou ik graag nog een keer een Hollandse Lindy Hop avond willen hebben in Lindy Hop stijl met Campingsmoking en liedjes van Tino Martin en Andre Hazes. Nederlandse muziek kent ook heerlijke Blues en Lindy Hop achtige nummers namelijk. Dan ga ik wel DJ-en.
Erwin: Volg mijn Instagram account: @wijkagenttilburgcentrumzuid en zie alle facetten van het politiewerk, dus ook de dingen die niet in de krant komen.

Wil je andere personen voordragen voor in het interview?
Ralph: Pia, m’n zusje. Ze vind het misschien niet leuk maar ik wel!
Erwin: Myrthe, want daar wil ik wel wat meer van weten!

26 april 2019

Interview met Milou en Adam

# Met de billen bloot

Wanneer zijn jullie gaan dansen?
Adam: Ik zag mijn collega Elske op de Dwalerij, met the Swing Shakers en mijn interesse werd gewekt door de energie die van de muziek en dans afspat. In september 2018 mocht ik zelf aan de bak oftewel 1 cursus terug, 3 tot 4 maanden geleden, hoe wil je het noteren? Verder nooit gedanst op één cursus Zouk na, maar die muziek is niet echt mijn ding.
Milou: In september 2012 ben ik gaan dansen omdat mijn liefste (enige) nicht Anouk mij vroeg om dit te gaan doen. Dit was de allereerste beginnerscursus die Koen en Anouk als Swing Shakers gaven. Ik dacht dat ik het nooit zou leren, want ik was de stijve hark van de familie. Maar het was zo leuk dat ik ben blijven hangen.

Hoe zou jij jezelf omschrijven?
Adam: Gne gne, dat is de enige waar ik een bietje over heb nagedacht. Als een boom waarbij de wortels tot de hel rijken zodat de takken tot de hemel kunnen rijken. Maar ik ben niet gelovig. Ik streef naar een leven waarbij ik zoveel mogelijk kan genieten zonder ten laste te zijn van anderen en het milieu. Ik probeer daarbij altijd mezelf te overtreffen.
Milou: Ik weet het niet, wat hebben mensen over zichzelf geschreven? Ik ben perfectionistisch, maar dat vind ik stom van mezelf. Ik ben behulpzaam en rustig, wat vind jij, wat moet er nog bij?? Anouk schrijf jij maar iets op… : MEEGAAND Milou.

Wat doe je gemiddeld op een dag?
Adam: Uitslapen, kinderen vermaken; Ik werk als beweegspecialist. Ik verzorg sport en spel activiteiten buiten- en tussen schooltijden. Daarnaast houd ik van veel, maar verantwoord en gezond eten, veel bewegen en als het meezit ook veel dansen.
Milou: Werken, haha. Ik sta rond 7.15 op, dan verzorg ik me en ga ik naar het werk. Ik ben advocaat-stagiaire, in het rechtsgebied personen- en familierecht en arbeidsrecht. Ik werk bij de Haas en de Jong. Naast het werken als advocaat doe ik nog de beroepsopleiding. ’s Avonds vind ik het fijn om te relaxen, lekker op de bank, uit eten, wandelen, of dansen. Met mijn vriend Stefan doe ik wel eens een spelletje om wie er de afwas moet doen.

Wat zou je willen veranderen?
Adam: In een conflictsituatie zou ik graag rustiger willen blijven.
Milou: Ik zou wel wat minder faalangstig willen zijn. Maar ik vind dat zo’n stom woord… Schijt hebben aan alles!

Waar kunnen wij je ’s nachts voor wakker maken?
Adam: Als mijn huis in de fik staat.
Milou: Niks van eten ofzo, of trouwens, misschien karamel zeezout chocolade met gezelligheid. Maar ik vind het wel fijn om lekker uit te slapen.

Heb je nog andere hobby’s?
Adam: Welke hobby’s heb ik niet?! Ik kom overal op mijn fiets en/ of longboard. Ik geef les en beoefen Po Chi Chûan (zelfverdedigings vechtsport). Verder Jojo en jongleer ik veel. In het verleden heb ik een hoop verschillende dingen gedaan, zoals Freerunning, acro joga, vlechten en knopen, Tie Dye, boulderen en ik ben ooit schapenherder geweest 😊.
Milou: Eeuhm, hardlopen met mooi weer, boeken lezen en een spelletje doen. Gezelligheid met familie, met de gezellige mensen van de Swing Shakers, met mijn zus en collega’s.

# Grijp je kans 

Wat staat er nog op je bucketlist?
Adam: Ik wil graag een keer naar de Himalaya gaan, ik ben hier al plannen voor aan het maken. Maar mijn bucketlist is niet zo lang want ik doe gewoon waar ik zin in heb.
Milou: Ik wil mijn studie afmaken en een huis kopen. Ook wil ik nog graag een keer met Stefan naar Amerika.

Welke normen en waarden zou je graag aan anderen willen overdragen?
Adam: If you throw stones, stones will come back. If you throw flowers, flowers will come back.
Milou: Vooral gewoon een beetje lief zijn voor elkaar en elkaar een beetje helpen waar mogelijk, maar niet jezelf vergeten.

Zou jij nog een oproep willen doen voor iets?
Adam: Ik zou jullie willen aanraden om het boek: non-violent communication van Marshall Rosenburg” te lezen. Een boek waarin je leert tot verbinding te komen in plaats van vervreemding.
Milou: Kom allemaal meedoen met de carnavalsoptocht bij the Swing Shakers, “want een dag nie gedaanst des pas sund.”

Wil je andere personen voordragen voor in het interview?
Adam: Jazeker, Erwin de gouwe Wout.
Milou: Doe maar Ralph, dat vind ik leuk.

20 februari 2019

Interview met Nour en Elske

# Met de billen bloot

Wanneer zijn jullie gaan dansen?
Elske: 6 Jaar geleden ben ik begonnen bij The Swing Shakers. Maar toen ik 1,5 was bouncete ik al op de muziek. Toen ik 2,5 was mocht ik al op dansles, dat heette in die tijd dansexpressie, waar ik met 3 jaar oud mijn eerste optreden had in de Nieuwe Vorst. Daarna ben ik bij Factorium gaan dansen, begonnen met klassiek ballet, door naar jazzballet en later modern. Met dat clubje hebben we regelmatig opgetreden. Vanaf 16 jaar oud ben ik grotere dansproducties mee gaan dansen. En op mijn 18e ben ik begonnen aan de dansacademie. Waar ik succesvol na mijn eerste jaar ben gestopt omdat ik met kinderen wilde gaan werken. Ohja, in de tussentijd heb ik ook nog drie jaar gestijldanst met Gerben, degene die mij 6 jaar terug overhaalde om bij The Swing Shakers te gaan dansen.
Nour: Mijn allereerste dansles kreeg ik op mijn 8e jaar; Swing Dance!! Ik gleed af naar streetdance en toen ik een jaar of 18 was sportte ik veel op de sportschool, daar ben ik als vervanger aerobics gaan geven. Door een blessure heb ik hiermee moeten stoppen, gelukkig maar want toen kwam de tijd om te gaan Lindy Hoppen. Collegiate Shag vind ik trouwens precies even leuk als Lindy Hop.

Hoe zou jij jezelf omschrijven?
Elske: Ik ben een vriendelijk persoon die het beste met iedereen voorheeft. Ik geloof in de goedheid van de mens. Daardoor ben ik ook oprecht geïnteresseerd in een ander en ben ik nieuwsgierig naar zijn of haar verhalen. Een roddeltje op zijn tijd kan ik niet weerstaan. Een van de dingen die ik graag in de toekomst zie is een leuke vent en een hoop kinderen aan mijn zij. De leuke vent mag eruit trouwens. 😊
Nour: Ik vind ik het tof om omringd te zijn door mensen om mij heen. Ik ben een fanatiek gymdocent waar ik mijn ziel en zaligheid door kan geven aan spontane kindjes. Wat veel mensen waarschijnlijk niet van mij weten is dat ik ook enorm kan genieten van lekker eten en dan vooral veel zoetigheid, in de vorm van toetjes, liefst zo veel mogelijk.

Wat doe je gemiddeld op een dag?
Elske: Het liefst slaap ik uit tot een uurtje of 10 (tenzij ik lesgeef). Dan ga ik naar mijn ouders om te ontbijten en de puzzel uit de krant te maken. Daarna bereid ik lessen voor of ga ik oefenen met Anouk of verdoe ik mijn tijd aan social media. Laat in de middag geef ik regelmatig dansles bij Ladies Gym te Berkel-Enschot. En ’s avonds geef ik les bij The Swing Shakers.
Nour: Op een doordeweekse dag bouw ik de gymzaal om tot sportpaleis en geef ik les aan veel verschillende groepen kindjes. Na wat administratief werk rust ik regelmatig uit bij mijn allerliefste mama, die mijn buik vult met allerlei lekkers. In het weekend slaap ik lekker uit 😊. En doe ik de dingen die mensen doen.  

Wat zou je willen veranderen?
Elske: Geen last minute stress meer. Ofwel ietsje eerder beginnen met voorbereiden van verschillende dingen zodat ik kan ademen voor ik begin.
Nour: Mijn lengte, dat ik niet altijd tegen schouders aan hoef te kijken. En een betere bounce, die blijft mij achtervolgen!

Waar kunnen wij je ’s nachts voor wakker maken?
Elske: Niet, ik wil slapen ’s nachts
Nour: De zomer is mijn seizoen! Heerlijk rust en genieten van een lekker zonnetje en een opblaasbedje op de zee is het enige waar je mij voor mag wakker maken.

Heb je nog andere hobby’s?
Elske: Ik zing graag! En ik wil nog wel leren koken, dus als er iemand is met veel geduld…
Nour: Nee geen tijd voor, Lindy Hop & Collegiate Shag zijn de dingen die mijn hartje sneller laten kloppen.

# Grijp je kans 

Wat staat er nog op je bucketlist?
Elske: Zelf leren paragliden, quad rijden en parachute springen.
Nour: Een vakantie naar Curaçao, en huisje boompje beestje. 

Welke normen en waarden zou je graag aan anderen willen overdragen?
Elske: Bescheidenheid siert de mens. Geluk zit hem in de kleine dingen.
Nour: Laat een ander in zijn of haar waarde en ben netjes en beleefd, daar kom je het verst mee.

Zou jij nog een oproep willen doen voor iets?
Elske: Jaaa, dat er meer kinderen komen dansen, want stiekem vind ik kinderdansles geven het allerleukst en een dansend lijf is een gelukkig lijf!
Nour: Een hele leuke knappe man, niet te groot, niet te klein, donker haar, blauwe ogen met humor en ambitie, ook om te (leren) dansen.

Wil je andere personen voordragen voor in het interview?
Milou en Adam! Want Milou is er altijd als steun en toeverlaat, maar laat nooit het achterste van haar tong zien, dus we zijn benieuwd naar haar verhaal. En Adam, Want die danst pas net maar heeft zo flink het virus te pakken, FAN-TAS-TIES!

20 december 2018

Interview met Koen en Anouk

# met de billen bloot

Wanneer zijn jullie gaan dansen?
Tien jaar terug zagen Koen en Anouk op het Jazz Festival in Breda een aantal dansers die precies dansten wat wij wilde leren. Namelijk Boogie Woogie! Deze muziek stond altijd al zeer hard aan als we het huis poetsten (moet je ook eens proberen daar wordt je blij van!). We zijn direct begonnen in Vlijmen bij the Thunderbirds, waar onze docenten na een jaar dansen stopten! OMG wij kregen bijna een hartverzakking toen we het hoorde. Door aanmoedigingen van veel mensen hebben Koen en Anouk samen met Toon en Maria de lestaak over genomen. In het begin vooral herhaald wat we hadden geleerd. Maar al snel reisde Koen en Anouk heel Europa door om bij te leren en sloten zij zich aan bij verschillende andere dansclubs in Nederland.

Hoe omschrijven wij onszelf?
Koen en Anouk… Dance dance dance. Overal onafscheidelijk maar niet aan elkaar vastgeplakt. We kunnen beide zonder woorden (ook al houden we van ouwehoeren) GENIETEN van ons gezin, anderen en onze omgeving. Gevoelsmensen, puur en eerlijk met een groot hart dat open staat om te ontvangen.

Hoe vullen jullie de dag?
Koen werkt als embedded software engineer bij Sioux. Momenteel werkt hij gedetacheerd bij ASML. Hij werkt daar met een team aan micro chips. Ja mensen, zoek dat maar eens op .
Anouk vult haar dagen meestal met de kinderen, Jelle (3) en Abel (2). Samen bouwen we legokastelen, gaan we naar de speeltuin en als ze bij opa en oma zijn doet Anouk de administratie voor The Swing Shakers, of geeft ze dansles. Vaak privé les voor openingsdansen maar ook voor groepen op scholen en feestjes.
Naast dit alles geven we meerdere malen per week met zeer veel plezier Swing danslessen.

Waar zou je best nog wel iets in willen veranderen?
Anouk kan soms een tikkie (te) fel/direct  zijn, daar waar Koen eerder in zijn schulp zou kruipen. Vroeger kroop hij zelfs letterlijk onder tafel!

Waar kun je jullie voor wakker maken?
Voor swingdansen, bordspellen, ijs en chocolade kun je ons altijd komen wakker maken.

Hebben jullie naast dansen nog andere hobby’s?
We houden van creëren binnen de dans (lessen), maar ook daarbuiten. Koen fotografeert, Anouk heeft een heleboel creatieve hobby’s zoals fotoshoppen en schilderen… En samen bouwen we boomhutten, kasten, ridderbedden en ga zo maar door. Ow ja, Koen kijkt ook nog te blije filmpjes op dumpert en funniest home video’s, dan kun je ‘m wegdragen!

# Grijp je kans

Wat staat er op jullie bucketlist?
Op onze bucketlist staat een reis naar New Orleans, daar waar de Swing is ontstaan in de jaren 20 van de vorige eeuw.
En een reis naar Lego Land en Harry Potter Studios, gne gne.

Welke normen en waarden zou je graag aan anderen willen overdragen?
Wat wij anderen mee willen geven, waar wij ontzettend van genieten; is om je kinderen vooral onderdeel te laten zijn van je gezin. Blijf zelf genieten en neem je kinderen daar in mee. Je hoeft natuurlijk niet ons voorbeeld te volgen, maar wij gunnen het anderen omdat het voor ons extra plezier oplevert.
Daarnaast hebben zowel Koen en Anouk een hekel aan paarse krokodillen bureaucratie. We groeien groter, dan zijn regels handig. Maar als iemand een been breekt waardoor hij zijn net betaalde lesgeld in de prullenbak heeft gegooid, dan zijn wij de beroerdste niet om dat lesgeld even te bevriezen totdat hij/zij weer mee kan doen (mits we het financieel gezien zelf redden natuurlijk).

Zouden jullie nog een oproep willen doen voor iets?
Ja natuurlijk! Dat iedereen aan zoveel mogelijk mensen vertelt hoe leuk swingdansen is. Zodat we nog jaren door kunnen blijven gaan. En dat die hangtafels de ruimte uit gebonjourd kunnen worden en we BIG SWINGING PARTY’S kunnen bouwen in Tilburg en Den Bosch. Dat er in een Amerikaans filmpje een stuk voorbij komt: "Brabant… The Swinging Walhalla of The Netherlands".

Wil je andere personen voordragen voor in het interview?
Jazaker! Nour en Elske natuurlijk. Let them do the talking next time.

20 oktober 2018