Family HOP

17-18 augustus 2019

Hét weekend waar je met EN zonder kinderen kunt komen Lindy Hoppen.

De 2e Editie van Family HOP was wederom een succes. We hopen je volgend jaar (weer) te zien.
De video en informatie hieronder geeft je een beeld van het weekend.


Voor jou
Voor je kids
Administratief
Tijdschema
Thema's
Docenten

Voor jou

Wij delen je niet in op niveau, maar laten je zelf kiezen wat je wilt leren. Wel gaan we ervan uit dat je minimaal de basis van de Lindy Hop kent – tot zeer gevorderd. Je kunt dus gemakkelijk een 6 en 8 count dansen en bent daarnaast vertrouwd met de Lindy Charleston.

Verdeeld over twee dagen kies jij de 5 lessen (van 1,5 uur per les) die bij jou passen. Drie lessen op zaterdag en twee op zondag. Tussen de lessen door genieten we met alle deelnemers van een heerlijke Bourgondische lunch.

Op zaterdag kun je na afloop van de lessen gezellig mee BBQ-en en op zondag kun na de lessen met de voetjes van de vloer tijdens een gezellige Tea Dance met Live band Happy Feet Orchestra. Aan het begin van de Tea dance zullen deelnemende kinderen een show opvoeren van de dans die ze geleerd hebben tijdens het weekend.

De docenten die voor jullie klaar staan zijn: Sander Costermans, Nick Baeten, Janna Marcella, Frank Lyaruu, Misha Sheinman, Milou Stam, Koen van Langen, Anouk Martens en Elske van Beurden

Voor je kids

We hebben een team professionals klaar staan die de zorg overnemen van je kinderen tijdens jouw danslessen. Onder de hoede van deze professionals kunnen de kids ravotten, knutselen, bouwen en DANSEN! Kinderen van alle leeftijden zijn welkom. Vanaf 4+ krijgen de kinderen drie danslessen van een half uur en vanaf 8+ drie danslessen van één uur.

De kinderdanslessen worden gegeven door Elske van Beurden. Zij is gespecialiseerd in het lesgeven aan kinderen.

Misha Sheinman
Elske van Beurden
Speels Leergierig Zorgzaam

Administratief

De kosten voor het weekend:

Locatie: T-Kwadraat, Olympiaplein 383, 5022 DX Tilburg

Tijdschema

Zaterdag

Tijd Keuze 1 Keuze 2 Kinderen
10.00-10.30
Inloop
10.30-11.00 Kies jouw workshops
11.00-11.30 Nick & Sander
(Dirty second Lads)
Swingouts
Koen & Anouk

Boogie woogie-isch
8+
11.30-12.00
12.00-12.30 4+
12.30-13.00 Lunch
13.00-13.30
13.30-14.00 Nick & Sander
(Dirty second Lads)
Jamcircles
Misha & Milou

Slow walks
8+
14.00-14.30
14.30-15.00 4+
15.00-15.30 pauze / uitloop lessen.
15.30-16.00 Nick & Sander
(Dirty second Lads)
Basisprincipes van LindyHop
Koen, Anouk & Elske

Family Dancing
Alle kids vanaf 4 jaar! + volwassenen
16.00-16.30
16.30-17.00
17.00-~19.00 BBQ (optioneel)

Zondag

Tijd Keuze 1 Keuze 2 Kinderen
10.00-10.30 Inloop
10.30-11.00 Nick & Sander
(Dirty second Lads)
Vind jouw stijl
Janna & Frank

Blues beginners
8+
11.00-11.30
11.30-12.00 4+
12.00-12.30 Lunch
12.30-13.00
13.00-13.30 Nick & Sander
(Dirty second Lads)
Acrobatiek voor iedereen
Janna & Frank

Blues intermediate
Nu kan iedereen extra oefenen voor de show!
13.30-14.00
14.00-14.30
14.30-~17.00 Tea dance voor iedereen, met live band Happy Feet Orchestra

Thema's

Swingouts
De basis van de de Lindy Hop, één van de moeilijkste dingen om goed te beheersen… Mr. Old Sandeman, zal uw Guru voor deze zijn. Het gaat om het creëren van swing, verbinden, voorstellen, bewegen en stilstaan. Volgt klaar om te swiffelen en move, swiffel en move, swiffel en move!  

Boogiewoogie-isch
In deze klas dansen we voor de verandering eens NIET achter in de maat! Spice up je Lindy Hop met een beetje boogie! We raken accenten in de muziek strak en doelbewust. Daarnaast trakteren we je ook nog wat hippe figuurtjes waardoor je jezelf zeker geen doorsnee Lindy Hopper meer kunt noemen!

Jamcircles
We willen graag een stukje BRUX naar Tilburg brengen, ook bekend als jamcircles: we willen het hebben over de oorsprong, de betekenis, de mogelijkheden, de do's en don’ts... en nemen je mee op een reis waar elk feest bestaat uit eindeloze jams.

Slow walks
Wil je de dynamiek van je dans soms veranderen, maar weet je niet hoe? Neem deze les! We zullen je leren hoe je slowmotion in kunt zetten. Zodat je nog meer op de muziek kunt dansen.

Basisprincipes van LindyHop
Je ziet een 8 tellen, misschien zelfs een 6 tellen ... maar we willen SMOOTHNESS, we willen GLIDE, we willen dansen zonder bewegingen. Dit is onze aanpak om mensen vanaf de eerste dag te leren dansen.

Family Dancing 
Aan deze workshop kan iedereen van het weekend deelnemen! Koen, Anouk en Elske gaan dit jaar de uitdaging aan om voor het eerst in de geschiedenis van het bestaan van The Swing Shakers en misschien ook wel heel Swingend Nederland een workshop te geven waarbij iedereen met elkaar kan dansen. Jong en oud, dik en dun, groot en klein… Niet omdat het moet, maar omdat het kan!  

Vind jouw stijl
We willen zien hoe creatief je bent zonder je gekke voetwerkvariaties. Op een theatrale manier gaan we aan de slag met de vragen: Hoe zit het met de jazz? wat zit er in je? wat zit er in je omgeving? Maar vooral, wat zit er in je verbeelding?

Blues beginners
Ben je erachter dat heeeel langzaam Lindy Hoppen niet helemaal jouw ding is? Maar wil je wel invulling geven aan een mooi slow nummer? Volg dan deze beginnersworkshop Blues! ...Binnen de kortste keren zweef je over de vloer.

Acrobatiek voor iedereen
Acrobatische figuren zijn inspirerend, supercool en sommige zijn super gemakkelijk om te doen. In deze workshop doen we waar we goed in zijn: leren hoe je op een veilige manier hoe je een acrobatisch figuur moet opbouwen, trainen en tonen. Het is een theoretische les met wat basisbewegingen om te doen.

Blues intermediate
Voor deze workshop heb je al eerder lessen Blues gevolgd. Het is ook voldoende dat je de beginners workshop hier bij Family HOP hebt gevolgd. Dit wordt namelijk een verdieping van de voorgaande workshop. Het wordt uitdagend en ritmisch.

Docenten

We hebben aan alle docenten gevraagd of ze zichzelf met drie woorden kunnen omschrijven. Dit is het resultaat. Als je op de foto klikt wordt je doorgelinkt naar de dansschool waar de docenten les geven, hierop vind je nog meer informatie over de docenten.

Sander Costermans
Sander Costermans
Smooth Wild Dandy
>Nick Baeten
Nick Baeten
Energiek Theatraal Onorthodox
Janna Marcella
Janna Marcella
Muzikaal Technisch Elegant
Frank Lyaruu
Frank Lyaruu
Plezier Connectie Muzikaliteit
Misha Sheinman
Misha Sheinman
Theorie Drill Drill
Milou Stam
Milou Stam
Vertrouwd Vriendelijk Meegaand
Koen van Langen
Koen van Langen
Veretrouwd Verrassend Technisch
Anouk Martens
Anouk Martens
Passie Lef Lach